Leiderschapsontwikkeling

BelBruc laat ondernemers ondernemen

Wat

We zien vaak dat ondernemers moeite hebben met het delegeren van werkzaamheden of het vinden van de juiste mensen. Hierdoor blijft er weinig tijd over om áán je onderneming te werken. In de praktijk vraagt een groeiende onderneming ook om een manier van leidinggeven die ‘meegroeit‘ met jouw onderneming en de mensen die daarbinnen werkzaam zijn. Is jouw manier van leidinggeven de afgelopen jaren heel rigide en statisch gebleken? Dan is de kans groot dat het loont om jouw manier van leidinggeven eens onder de loep te nemen. 

Hoe

Wij geven je inzicht in je voorkeursstijl van leidinggeven. Zo komen we er samen achter of deze manier van leidinggeven past bij de fase waarin je onderneming zich bevindt of dat hieraan gewerkt moet worden.

In de startup fase van je onderneming moet je als eigenaar leiderschap tonen op allerlei verschillende vlakken, van uitvoering tot productontwikkeling. Wanneer je bedrijf groeit dan wordt de snelheid waarmee jouw bedrijf zich verder doorontwikkelt, bepaalt door één factor: hoe ontwikkelen je mensen zich? Stagneert de groei van je medewerkers, dan stagneert de groei van je bedrijf. Dit vraagt om een doorontwikkeling van jouw leiderschap. 

Resultaat

Het onder de loep nemen van je manier van leidinggeven is voor veel ondernemers een eyeopener: waar je voorheen een focus had op de dagelijkse operatie kom je er nu achter dat het loont om meer tijd te besteden aan het coachen van medewerkers zodat zij zich verder ontwikkelen.    

Dit biedt je de mogelijkheid om de ontwikkeldoelstellingen van je medewerkers te verenigen met jouw bedrijfsdoelstellingen. Zo ontstaat een open verbetercultuur waarin medewerkers zich kunnen en mogen ontwikkelen en meer autonoom kunnen opereren. 

Investering

Het ontwikkelen van leiderschap vraagt om maatwerk en een bereidheid om zelf écht in de spiegel te kijken. Jouw manier van leidinggeven is namelijk bepalend voor de ontwikkelsnelheid van je mensen en bedrijf. Elk ontwikkeltraject vraagt om maatwerk, neem vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken. 

Werken aan leiderschap?

Wil je meer informatie ontvangen over hoe wij werken? Neem contact met ons op.