Den Dunnen Hoveniers

Hoe een ondernemersdag leidt tot groei

Bedrijfsinformatie

Den Dunnen Hoveniers is al jaren een begrip in Hardinxveld-Giessendam en omstreken. Wat begon als een samenwerking tussen 2 broers is uitgegroeid tot een bedrijf van 7 man met Bastiaan en Nelly den Dunnen aan het roer:

“Klanttevredenheid staat bij ons centraal. Wij gaan echt voor een uitmuntend resultaat wat het gevolg is van een echte samenwerking met de klant.”

Gedegen advies bij het ontwerp, vakkennis bij de aanleg en het bieden van een goede nazorg en onderhoud, vormen de pijlers onder dit mooie bedrijf.

Bastiaan en Nelly, zien we jullie karakters terug in de zaak?​

“Ik denk het wel, ik (Nelly) zorg voor overzicht en structuur. Plan afspraken in met klanten en zorg ervoor dat projecten draaien en de processen op de achtergrond goed lopen. Bastiaan is enorm goed met klanten en het aansturen van onze jongens. Vanuit zijn drive om zo veel mogelijk mensen tegelijkertijd te helpen, help ik hem om ook de rust te vinden. Zo houdt hij de regie in handen, want altijd bezig zijn met de toekomst en het snel acteren op groeikansen, dat is waar Bastiaan echt energie van krijgt.”

 

Zijn we nu met elkaar gaan samenwerken na de BelBruc Ondernemersdag van vorig jaar?​

“Ja dat klopt, die Ondernemersdag in het AFAS Theater was voor mij (Bastiaan) ook direct één van de meest waardevolle momenten uit onze samenwerking. Je merkt op zo’n dag dat je als ondernemers eigenlijk allemaal tegen dezelfde problemen aanloopt als je een volgende stap wilt zetten. Hoe houd ik mijn personeel bij elkaar, organiseer ik mijn organisatie en ga ik om met groeikansen? Het was enorm leerzaam om hier met gelijkgestemde ondernemers bij stil te staan. In dezelfde periode triggerden jullie ons door te stellen dat uitbreiding van onze backoffice niet persé de oplossing was om onze groeipijntjes weg te nemen, ik weet nog dat je zei: “leg eerst je processen nu eens kritisch onder de loep, ga die slim organiseren en bepaal dan pas waar uitbreiding écht wenselijk is.”

 

“Kijk heel eerlijk, ik dacht; jij bent wel erg jong voor wat je doet. Wat ga jij me nu vertellen?”

En waar heeft dit uiteindelijk toe geleid?

“Nou daar was wel wat overtuigingskracht voor nodig. Kijk heel eerlijk, ik (Bastiaan) dacht; jij (Christiaan) bent wel erg jong voor wat je doet. Wat ga jij me nu vertellen? Nu merk ik dat je een heel open en heldere kijk hebt op veel dingen. Concreet heeft dat ertoe geleidt dat we samen een offerte- en facturatietool hebben ontwikkeld en die zijn gaan gebruiken.” ”Ja we zijn nu echt minder tijd kwijt aan het maken van offertes, maar ik (Nelly) kan nu ook veel makkelijker aanpassingen doorvoeren als eerst. Ook is onze huisstijl gebleven zoals die was en dat was voor ons belangrijk. Het is wel goed je te beseffen dat je eerst echt ergens in moet investeren. Die tijd heb je vaak niet en dus blijf je aanmodderen op de oude manier. Dit vraagt echt om een andere mindset als MKB-ondernemer.”

Zit de grootste winst niet ergens anders?

“Ja misschien wel. Als partners zijn we op zakelijk vlak nog verder naar elkaar toegegroeid. We zijn nu meer met elkaar in gesprek, geven elkaar de ruimte om ideeën maar ook twijfels te delen, om elkaar vervolgens kritisch, maar ook open te bevragen. De samenwerking met BelBruc heeft ons geholpen om eerlijker naar elkaar te kijken. Praktisch betekent dit dat we onze dromen en zakelijke ambities al in een vroeg stadium met elkaar delen, maar ook dat we ons meer bewust zijn van wat dit voor de ander betekent. Zo vinden we sneller een modus waarbinnen we ons beiden comfortabel voelen”.

“De samenwerking met BelBruc heeft ons geholpen om eerlijker naar elkaar te kijken.”

Willen jullie nog iets meegeven?

“Kijk wij hebben altijd samen het wiel uitgevonden, maar ik kan wel bepaalde dingen vinden en Bastiaan kan iets vinden, maar voor je het weet blijf je hierin hangen. Dan is het goed om een onafhankelijke derde mee te laten kijken die je de vraag stelt: waarom doe je de dingen die je doet en waarom doe je dit op die manier? Dit geeft nieuwe inzichten en zet echt zoden aan de dijk!”

Wil jij ook je bedrijf laten groeien?