Arjan Quartel Auto’s

Van ondernemen met passie, naar passie voor het ondernemen

Bedrijfsinformatie

Arjan Quartel, een autoliefhebber in hart en nieren, zette op zijn veertiende zijn eerste stappen in de autowereld en wist toen al: “Dit wil ik op mijn eigen manier gaan doen.” Na veel ervaring te hebben opgedaan, kwam zijn passie voor sportieve en complete Audi’s tot bloei, en in 2017 richtte hij Audi Specialist – Arjan Quartel Auto’s op.

“Bij Arjan Quartel Auto’s hebben we een uniek talent om van elke auto een uniek exemplaar te maken. Dit talent noemen we trots ‘De Q Factor’.”

Arjan, we werken nu een half jaar samen. Hoe is het met je?

“Goed, ik voel me als een kapitein op een schip dat echt koers vaart! We dobberen niet meer ergens midden op de oceaan. Soms bedenk ik me ‘s avonds: wat hebben we nu weer allemaal in beweging gezet? Je merkt heel goed dat als je jezelf als ondernemer op één aspect ontwikkelt, je vervolgens ook op andere gebieden stappen kunt zetten.”

Hoe hebben we dit destijds met elkaar in gang gezet?

“Samen zijn we teruggegaan naar de basis: welke kwaliteiten zijn al aanwezig in het bedrijf en welke ingrediënten moeten we nog toevoegen om een solide fundament te creëren? Als mensenmens wist ik dat het goed zat met klantcontact en het selecteren van de juiste auto’s. Tegelijkertijd hebben jullie laten zien dat ik echt stappen moest zetten in het sturen op cijfers om ons rendement te vergroten. Toen dit duidelijk werd, hebben we specifieke doelen gesteld voor het einde van het jaar en deze samen met de benodigde acties een plek gegeven op onze routekaart. Vervolgens zijn we samen met de uitvoering van dit plan aan de slag gegaan.”

 

“Het is prettig werken als je weet dat de cijfers van de gemaakte verkopen altijd up-to-date zijn, je zicht hebt op het margepotentieel van de bestaande voorraad en elke maand weet of je op schema ligt om je jaardoelen te bereiken.”

Wat ben je anders gaan doen?

“Concreet zijn we mijn passie voor unieke, jong gebruikte en sportieve Audi’s gaan afpellen. Welke klantprofielen passen hierbij, hoe koop ik de juiste voorraad aan en hoe krijg ik meer grip op de marge die ik wil realiseren? Het is prettig werken als je weet dat de cijfers van de gemaakte verkopen altijd up-to-date zijn, je zicht hebt op het margepotentieel van de bestaande voorraad en elke maand weet of je op schema ligt om je jaardoelen te bereiken.”

Een brutale vraag: zit je nu beter in je vel?

“Heel eerlijk gezegd, dat denk ik wel. Ik merk in elk geval dat ik meer ontspannen ben nu mijn passie centraal staat. Ook in gesprekken met klanten en leveranciers kan ik veel sneller schakelen. Met de tools die ik nu onder de knie heb, beheers ik steeds meer facetten van het ondernemerschap. Dit geeft rust en zorgt er stiekem ook voor dat mijn boldness helemaal is teruggekeerd!”

Prachtig! Hoe zou je onze aanpak omschrijven?

“Jullie gaan direct vol gas en drukken meteen op de punten waar het schuurt. Elke ondernemer moet over bepaalde vaardigheden beschikken, maar je merkt dat jullie zijn gewend om maatwerk te leveren en je echt in te leven in de ondernemer. Vanuit openheid en oprechte interesse in de ander zijn jullie heel goed in staat om over de tekortkomingen van de ander heen te stappen. Omdat jullie echt tegenpolen van elkaar zijn, oefenen jullie dit vast vaak, haha!”

“Jullie zijn voor mij eigenlijk een heel objectieve compagnon. Ik weet dat ik op elke vraag die ik stel een eerlijk en objectief antwoord krijg, zonder dubbelzinnige belangen.”

Zekerweten! Ik merk zelf dat we nu echt de overgang maken van begeleiden naar samenwerken. Hoe is dit voor jou?

“Kijk weet je wat het is? Ik denk dat heel veel ondernemers wel behoefte hebben aan een compagnon die hen aanvult en waarmee ze kunnen sparren. Jullie zijn voor mij eigenlijk een heel objectieve compagnon. Ik weet dat ik op elke vraag die ik stel een eerlijk en objectief antwoord krijg, zonder dubbelzinnige belangen.”

Tot slot; wat maakt een auto van Arjan Quartel speciaal?

“Ik zeg weleens heel simpel: ik ben de eerlijkste autohandelaar van Nederland, en dat geloof ik nog ook! Bij Arjan Quartel Auto’s sluit je de beste deal in de markt, en dat is niet altijd de deal voor het minste geld. Nee, bij ons krijg je als klant het meeste waar voor je geld in termen van kwaliteit en service!”

Wil jij ook je bedrijf laten groeien?